Billig strøm

Strøm er noe vi alle trenger. Vi er omringet av strøm. Ser vi oss rundt ser vi at alle bruker strøm til alt mulig. Går man på jobb trenger man strøm for å bruke datamaskin, ha på lyset, bruke kopimaskin og andre praktiske ting. Mobiltelefoner trenger også strøm etter en stund. Om vinteren kan det bli kaldt i Norge, og mange varmer opp husene sin på strøm. Samtidig, bruker flere og flere transportmidler strøm for å frakte oss rundt omkring. Toget og trikken går på strøm, samt flere og flere privatpersoners biler går på strøm. Elbilens inntog har virkelig skrudd opp strømbruken for flere og flere.

Bruk av strøm er ikke noe problem i Norge. Nesten all strøm i Norge produseres av fossefall. Strøm er en fornybar energi kilde. I Norge er strøm grønt. Naturen forurenses ikke av at vi bruker mer strøm. Norske politikerne oppfordrer oss Nordmenn til å bruke mer strøm. Jo mer strøm vi bruker jo mindre forurensende energi bruker vi.

Valg av leverandør

Det viktigste ved å velge strømabonnement er å velge rett leverandør. Hva er så rett leverandør av strøm. Lett leverandør for deg kan være annerledes enn rett leverandør for din nabo. Det er flere aspekter ved valg av leverandør du bør tenke på. Den viktigste er pris.

Billig strøm

Det er ikke noe forskjell på kvaliteten av strømmen kjøper du den fra leverandør A eller leverandør B. Strømmen er den samme. Kvaliteten er den samme. Leverandørene vet ikke en gang selv hvor strømmen kommer fra.

Det finnes forskjellige prismodeller for strøm. Det er spotpris, variabel pris og fast pris. Disse 3 prisstrukturene styrer hvordan man kjøper strøm og også hvordan man finner billig strøm.

Spotpris

Ønsker du å kjøpe strøm til spotpris kjøper du strøm til det strømmen koster til en hver tid i markedet. Det vil si at prisene går opp og ned, og din pris følger disse svingningene. Det er den billigste måten å kjøpe strøm på. Ca. 60% av alle som kjøper strøm velger denne varianten, da dette blir billigst ser man året over ett. Det fine med spotpris er at du kan bytte når du vil, så finner du en annen leverandør som er billigere enn den du bruker nå så er det bare å bytte på dagen. Send inn bytteskjema og din nye leverandør fikser resten.

Variabel pris

Ønsker du litt mer forutsigbarhet strømpris bør du velge variabel pris. Prisen følger markedet, men er forsinket i 14 dager. Du får varsler om når prisen endres seg og har så 14 dager på å gjøre deg klar for prisskifte. Dette er litt dyrere, men ikke spesielt. Det viktigste her er kun å være informert om strømbytte. Du kan fortsatt bytte når du vil, slik at du alltid betaler for den billigste strømmen.

Fastpris

Ønsker du forutsigbarhet? Da er fastpris noe for deg. Fastpris koster litt mer, men du får samtidig ingen overraskelser når prisen går opp eller ned i markedet. Leverandøren kan kreve at du inngår tidsbestemte avtaler.