Kategorier
Nyheter

Lån

Når det skal lånes penger er det mange som ofte blir litt rause. Det er nesten det samme som med bryllup hvor folk tar helt av. Skal du feire bryllup kan det være greit å være litt tilbakeholden slik at det ikke blir for mye av det gode da det kommer en dag dagen derpå som ofte skal gjøre opp for alt annet. Har du lånefinansiert tingene dine så kan det være ganske mange dager etterpå hvor du angrer på at du har gjort ting som du har gjort. Men, når det er sagt er det viktig å huske på at alt som ligger bakover i tid må man la ligge der og heller ta med seg erfaringene av disse tingene å lære av i fremtiden.

Budsjett

Har du noen gang satt opp et budsjett? Budsjett er en viktig mekanisme og et hjelpemiddel for at du skal kunne få oversikt over hvordan din private økonomi fungerer, eller få oversikt over hvordan en bedrift eller annet fungerer. Det er ikke alltid at ting fungerer som det skal, men har du laget et budsjett så har du en oversikt og kan lettere se hvordan det skulle eller burde fungere når du kommer til det.

Når du tar opp et billig forbrukslån er det viktig at du setter opp et budsjett som styrer hvordan din privatøkonomi ser ut i fremtiden. Det er kun budsjettet som kan vise deg om din økonomi i det hele tatt tåler et eller flere lån og hvor mye lån din økonomi kan takle. Det er lett å ta dette med tommelfingeren men det nytter ikke. Det er så mange ting vi glemmer, så du må frem med skrivesakene og passe på at du får med deg alt. Putt budsjettet ned og legg det fra deg. Det hjelper å bruke noen dager på det.